Slik plasserer du ovnen riktig

Plasseringen av ovner har mye å si for hvor effektivt de varmer opp rommet. Dersom du tar hensyn til et par enkle huskeregler, kan du spare både strøm, penger og miljøet med effektiv oppvarming.
Slik plasserer du ovnen riktig

1. Plasser den under et vindu

Det er best å plassere ovnene under vinduer. Dersom du ikke har plass til panelovner, kan du også velge listovner som er de lavere og lengre variantene. Ved å plassere ovnene under vinduene varmer du opp det kalde trekket som kommer fra vinduene og unngår kald trekk langs gulvene.

2. Ikke dekk til ovnene med møbler

Dersom du plasserer større møbler foran ovnene, vil møblene forhindre varmen i å sirkulere i rommet. Planlegg godt hvor møblene skal stå før du plasserer ovnene, slik at du får fordelt varmen på en god måte og ikke bruker mer strøm enn nødvendig.

3. Flere små ovner gir jevnere varmere enn én stor

Har du et ekstra stort rom, lønner det seg å dele det opp i flere varmekilder. Velger du flere små ovner, fordeles varmen til ulike deler av rommet, slik at du ikke trenger å skru opp varmen ekstra på den ene ovnen.

4. Montering av ovn på vegg

Generelt anbefales panelovnen monteres minimum 10 cm fra gulvet og ha 10 cm klaring mot andre objekter foran, f.eks. en sofa. I lokket på emballasjen til våre produkter kan du finne ferdigstansete hull og en monteringsguide som viser hvordan man monterer ovnen enkelt på vegg.