Hvordan redusere strømkostnadene?

Jo enklere det er å spare strøm, jo større sannsynlighet er det for at de små tiltakene blir fulgt opp. Lær hvordan du superenkelt kan spare opptil 4,50 kr på strøm i timen.

Unngå strømbruk når ingen er hjemme

Når ingen er hjemme, er det liten grunn til å ha full oppvarming på. En varmeovn på 1000 watt kan bruke ca. 1 krone i timen, når den står på. Ofte brukes det mellom 40-80 watt i oppvarming per kvm avhengig av om boligen er ny eller eldre. Med et eksempel på ca. 50 watt i oppvarming per kvm, vil det si ca 4500 watt for et hjem på 90 kvm. I periodene du ikke er hjemme, kan du altså spare opptil 4,5 kroner per time dersom ovnen er skrudd helt av. I løpet av en måned kan du dermed spare hundrevis av kroner med svært enkle grep.

Glamox Heating Wifi-app

Bestselgerne H60 og H40 kommer nå med innebygd Wi-Fi, og kan kontrolleres fra en app på din smarttelefon. Med ukesprogrammet i appen kan du enkelt sette opp et fast program som automatisk justerer ned varmen i periodene du ikke er hjemme. Uansett om du er borte over en lenger periode, eller noen timer ila av en dag, er det altså ingen tvil om at appen hjelper deg å spare penger.

Dag- og nattsenking

Alle våre ovner med digital termostat kommer med dag- og nattsenking. Denne vil gjøre at ovnene senkes i periodene du uansett ligger god og varm under dyna eller ikke bruker rommet. Dersom du vil ha det varmt om morgenen, innstiller du bare ovnen slik at den skrur seg på igjen noen timer før du står opp.

Det er flere gode grunner til å spare strøm enn økonomi. Både miljøet og inneklimaet har godt av at du reduserer strømforbruket, om enn bare litt.